Floating Dreams voorgesteld aan de pers

Floating Dreams voorgesteld aan de pers

Op woensdag 18 april werd het Floating Dreams-project officieel voorgesteld aan de pers. Initiatiefnemers vzw Aan de IJzer en TWICE vertelden aan de aanwezige journalisten het verhaal achter het unieke kunstproject. Ook Kamagurka, die de beelden betekent, was er aanwezig. Bekijk hier de fotoreportage!

 

De vzw Aan de IJzer heeft op woensdag 18 april ‘Floating Dreams’ voorgesteld, een kunstproject in het teken van vrede. Vanaf 8 mei zullen 70 witte beelden rond de IJzertoren opgesteld staan, die kinderen in oorlogssituaties symboliseren. Kamagurka heeft de beelden betekend, waardoor het unieke exemplaren zijn. Je kan de tentoonstelling van 8 mei tot en met 11 november elke dag bezoeken.

Floating Dreams is ontstaan uit een creatieve oefening om in en rond de IJzertoren in Diksmuide een activiteit te organiseren naar aanleiding van de herdenkingsplechtigheden rond de Eerste Wereldoorlog. TWICE uit Roeselare bedacht  “Floating Dreams”.

Voor Floating Dreams is niet alleen de herdenking van de Eerste Wereldoorlog belangrijk. Ook vandaag woeden over de hele wereld oorlogen. Er is één constante: kinderen zijn altijd het grootste slachtoffer, in het verleden en het heden. Floating Dreams wil hen de aandacht geven die ze verdienen.

De vzw Aan de IJzer, die de IJzertoren en de inhoudelijke werking ervan beheert, selecteerde 70 oorlogen die vandaag ergens in de wereld plaatsvinden. Ze worden in Floating Dreams gesymboliseerd door 70 grote beelden van jongens en meisjes die naar de IJzertoren stappen. In hun rugzak dragen ze een oorlog met zich mee. Ze houden een ballon vast, die symbool staat voor hun dromen. Alle kinderen samen stappen naar de IJzertoren, gooien hun rugzak (met de zware ballast van een oorlog) achter zich en klimmen op de IJzertoren. Zonder rugzak. Zonder oorlog. Als teken van hoop en vrede.

Verschillende BV’s (zoals Thomas Desoete, Peter Declercq, Marijn Devalck, Yves Lampaert, Herr Seele, Mateo Simoni, Wannes Capelle, Rudi Vranckx, …) voorzien de beelden op de site van een quote over vrede. En kunstenaar Kamagurka betekent de beelden om ze een unieke betekenis te geven. De 70 beelden worden verkocht aan bedrijven die met de aankoop aantonen hoeveel belang ze hechten aan hoop en vrede. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen: Child Focus en Moeders voor Vrede.

Floating Dreams is een initiatief van vzw Aan de Ijzer &  TWICE entertainment uit Roeselare. TWICE staat ook in voor de concrete realisatie. Kamagurka geeft ieder beeld extra extra betekenis. Het project wordt gesteund door Westtoer, Provincie West-Vlaanderen, De Westhoek, Diksmuide, 2014-18, Vlaanderen, Riebedebie.be, Radio 2 en On Time Sprinter Service.

Meer nieuws

Facebook Instagram

De openluchttentoonstelling is afgelopen. U bent steeds welkom in de IJzertoren!